Efter mycket velande bestämde jag mig för att åka och delta i ett fitnessevent i England i helgen. Det var en internationell tävling öppen för alla, alltså behövde man inte kvala för att delta. Jag har länge funderat angående tävlande eller inte tävlande av många orsaker. Dels är det inte särskilt hälsosamt att gå på diet och samtidigt pressa kroppen hårt under en längre tid och dessutom är jag lite splittrad rent moraliskt när det kommer till tävlingar av subjektiva bedömningar av hur man ser ut. Men om man aldrig provar så kan man inte veta, därför anmälde jag mig till kategorin “Ms bikini fitness” som tillåter en något “hälsosammare” look än tex bodyfitness. Man måste alltså inte deffa lika hårt då syftet är att se attraktiv, feminin och hälsosam ut men ändå vara vältränad. Efter en sommar med massor av resande och inte så mycket tillfälle till träning passade det mig bättre än “figure fitness” kategorin som kan jämföras med Body fitness.

 

Tävlingen bestod av två rundor där den ena bestod av ett självvalt tema. Jag tror inte jag insåg att detta är 50% av poängen och betyder alltså att man bör lägga ner lite effort på kostymen vilket ju var lite svårt för mig då jag kom med flyg och en liten resväska. Jag stod där i mina boxhandskar och joggingskor och kände mig missanpassad bland fjäderplymer, glitter och pilbågar (se bilder).

 

Den andra rundan var i bikini vilket var lättare att matcha ihop! Efter en tolv timmars show blev det äntligen dags för prisutdelning och jag blev ganska överraskad när mitt namn ropades upp som andrapristagare! Så jag åkte hem med en buckla och medalj från min debut vilket jag får vara nöjd med med tanke på mina förberedelser, eller snarare brist på dem… Fortsättning följer på hur jag upplevde den här typen av tävlingar. Vad tycker jag egentligen om att tävla i något så subjektivt som yttre attribut? Tja…. det är något jag fortfarande funderar över… Här följer några bilder i alla fall. Stagebilderna har jag inte fått ännu så detta är bara egentagna backstagebilder!