David Seisay och hans klient Mikael Persbrandt. Läs mer i nya numret av Sportguiden på sidan 16.

Ingen undgick väl löpsedlarna om Mikael Persbrandts superkropp i vintras inför rollen som Carl Hamilton? David Seisay aka DFlex är en av Sveriges mest välmeriterade personliga tränare med en lång rad av kändisklienter i sitt CV. Han blev mannen för uppdraget. Hans uppdrag var att göra Persbrandt redo för den tuffa kampsportsträning som sköttes av Rickard Nordstrand (som vi även skrivit om i denna artikelserie om personliga tränare som tränar svenska kändisar)

– Mitt jobb var att lägga en förberedande grund inför kampsportsträningen som sköttes av Rikard Nordstrand. Det blev mycket cirkelträning där vi fick med både kondition, muskelmassa och smidighet. Ena dagen var det fokus på press- och dragövningar (t.ex. Biceps, bröst och axlar), den andra på drag- och tryckövningar (t.ex. rygg och triceps) och tredje dagen var det lite av varje. Varje pass innehöll också ben och bål där vi körde någon form av kondition emellan. Sammanlagt under den tid Persbrandt tränade med mig lyckades han gå ner ungefär 13 kilo, detta självklart samband med rätt mat.

 

 

David, varför valde du PT yrket?

Jag har en idrottsbakgrund som amerikans fotbollsspelare och har även representerat Sveriges landslag. Så träning har alltid varit en stor del av mitt liv. Men det var för 20 år sedan som jag blev professionell i detta yrke. Jag kände att jag ville ha något att göra om dagarna och tyckte att det skulle vara intressant att jobba med privat träning, vilket inte var vanligt alls då jag började. Jag kan faktiskt säga att jag är en av Sveriges första PT:s, vilket känns coolt.

 

Vilka är dina styrkor som personlig tränare?

Jag skulle vilja säga att jag är bra på att motivera folk. Och jag ger de snabba resultat som så ofta önskas.

 

Vad utmärker dig som PT?

Min erfarenhet. Jag är 45 år och har varit i branschen länge. Jag vet vad det handlar om.

 

Vad är det bästa med ditt yrke?

Att hjälpa folk. Det handlar inte bara om att ge människor det där sex- packet de drömmer om. Utan det handlar även om att hjälpa dem hitta livsglädje. Det är helt klart det bästa med mitt jobb.

 

Hur ser din egen träning ut?

De tre senaste åren har jag kört mycket MMA fys. Det är brutalt men otroligt givande. MMA proffset Jonatan Westin har hjälpt mig med denna träning. Annars gillar jag boxning, att hoppa hopprep och slå på säckar. Jag har även börjat med yoga på äldre dar. Och självklart lyfter jag vikter i gymmet också. Det är mycket variation i min träning.

 

 

Vem är din drömkund?

Fredrik Reinfeldt. Han är duktig på det han gör och det skulle vara otroligt kul att få träna honom. Han kan få mitt nummer om han vill!

 

Hur ser framtiden ut?

Det är mycket på gång men tyvärr kan jag inte berätta så mycket om det. Men jag kommer fortsätta jobba på Sportlife Odenplan och skriva på min hemsida dflex.se där jag delar med mig av träningstips och recept.

Text: Elina Björklund

Bild: privat