Mikael "Prime" Hollsten är personlig tränare till artisten Danny Saucedo som du kan ta del av på sid.18 i augustinumret av Sportguiden ...

Mikael Hollsten är mannen bakom artisten Danny Saucedos drömkropp. Danny och Mikael har jobbat ihop sedan Dannys solodebut i melodifestivalen 2011. På Mikaels blogg AldrigVila.se har man kunnat följa Dannys utveckling från en vältränad ung man till en fysik i världsklass. Men resan dit har varit stentuff, det har varit träning sju dagar i veckan och en strikt kosthållning.

– Eftersom Dannys nummer i årets Melodifestival innehöll massor med dans handlade mycket av träningen om att komma upp i puls. Mycket av träningen bestod av korta intervaller för att inte förlora för mycket muskelmassa. Annars handlade träningen om tunga lyft, allt för att få fram fina linjer med en slank midja och vältränade axlar, säger Mikael Hollsten.

– När vi väl började köra på hårt tog det inte lång tid innan resultaten började komma. Konditionsträningen fick Danny göra på egen hand och när han körde med mig i gymmet var det styrketräning som gällde. Danny bevisade att hårt arbete lönar sig.

Danny jobbar hårt på sin starquality tillsammans med sin personliga tränare Mikael. Bild: Allover press

Så Mikael, varför valde du PT yrket?: Jag har alltid tränat och har mycket kunskap om träning. Men jag visste att de flesta gym krävde någon form av utbildning för att arbeta som personlig tränare. Min vän tipsade om en utbildning som jag sedan gick och det var så det hela började.

 

Vilka är dina styrkor som personlig tränare?

Jag tar mitt ansvar och ger kunden det den vill ha- snabba resultat. Jag håller mig till det jag kan och är bra på, vilket är att få bort fett och att bygga muskler. Jag ger mig inte in på områden jag inte behärskar. Jag ger helt enkelt det kunden har betalat för.

 

Vad utmärker dig som PT?

På min blogg www.aldrigvila.se visar jag klart och tydligt vad jag står för som PT. Det är stenhård träning och minimalt med vila som gäller. Jag är fruktansvärt trött på jantelagen där nästan alla säger att man måste vila kroppen hela tiden. Jag vill att mina klienter ska köra hårt. Kroppen kommer själv säga till när den behöver vila, de behöver inte höra det från någon annan.

 

Vad är det bästa med ditt yrke?

Mötena och relationerna som jag får med människor.

 

Hur ser din egen träning ut?

Jag tränar varje dag, två gånger per dag. Beroende på vilken period jag befinner mig i så ser träningen olika ut. Som när det är dags för inspelningarna av Gladiatorerna (Mikael är gladiator Prime i TV4:as Gladiatorerna) ligger fokus på att få upp flåset och bli explosiv. Annars så blir det tung styrketräning. Men jag ser alltid till att variera träningen.

 

Vem skulle du råda att anlita en PT?

Hon/han som behöver förbättra något. Den som har ont med tid till träning och vill ha så effektiv träning som möjligt för att nå snabba resultat.

 

Hur ser framtiden ut?

Jag åker till Los Angeles på en långsemester. Men jag kommer fortsätta skriva på bloggen och jobba på med mina kunder. Det ser ut att bli en spännande höst.

Text: Elina Björklund