Rickard Nordstrand tränade Mikael Persbrandt inför Carl Hamilton rollen

Rickard Nordstrand är kampsportaren som blev personlig tränare. Och det var hans jobb att avverka den sista träningen med Mikael Persbrandt innan han skulle vara redo för rollen som Carl Hamilton. Många kunder kommer till Rickard på grund av hans kunskaper inom just kampsport och Persbrandt var inget undantag. I 10 veckor låg han i hårdträning under Nordstrands regim. fyra dagar i veckan var det tung fysträning, inspirerad från kampsportsvärlden som stod på schemat. Och utöver detta skötte Persbrandt sin egna konditionsträning fem dagar i veckan.

 

 

Rickard, varför blev det PT yrket?

Jag är kampsportskille i grunden. Jag har varit proffs sedan 2004 tills 2010 då jag valde att sluta när jag var på toppen av min karriär. Jag var även ägare av tre restauranger som jag sålde för att testa på PT yrket. Det började på World Class i Nacka. Sedan öppnade vi Nacka kampsportscenter år 2010 och det är där jag jobbar idag.

 

Vilka är dina styrkor som PT?

Jag är hård och kräver mycket av mina klienter. Men jag tror att det uppskattas då de känner att jag alltid är närvarande och fokuserade på dem.

 

Vad utmärker dig som PT?

Jag varierar träningen mycket och det finns en röd tråd i allt jag gör. Men självklart också att jag kör mycket kampsport, vilket är väldigt populärt just nu.

 

Vad är det bästa med ditt yrke?

Att jag själv kan bestämma över mina arbetstider.

 

Hur ser din egen träning ut?

Jag tränar inte i närheten av så hårt jag tränade då jag var proffs, och det är skönt. Jag tränar cirka fyra dar i veckan. Sen är jag väldigt fysisk med mina kunder så det blir som ett träningspass det med varje gång jag tränar dem.

 

Vem är din drömkund?

Jag har tränat AIK hockey under sommaren och det tycker jag är fruktansvärt kul. Jag är själv gammal hockeykille. Så jag får egentligen göra det jag drömmer om och träna de jag vill.

 

Hur ser framtiden ut?

Jag vill öppna ett till gym där man samlar alla kampsporter under ett och samma tak. Ett renodlat kampsportsgym helt enkelt. Men annars fortsätter jag med Nacka kampsportscenter och jobbar med mina kunder och njuter av livet. Om ni vill ha kontakt med Rickard angående personlig träning går ni in på www.rickardnordstrand.com.

Text: Elina Björklund

Foto: privat