AVGIFTA DIN HJÄRNA

 

 

Det är inte bara kroppen som behöver rening- även psyket kan behöva en liten avgiftning för att bli kvitt negativa tankespriraler, stress och ångest. Gör en övning varje dag och avgifta din hjärna.

 

Dag 1: Släpp något du går och grubblar på

Det värsta grubbleriet dyker alltid upp inför läggdags. Men det finns knep att ta till med om du inte vill låta ältandet äta upp dyrbar sovtid. Skriv ner dina bekymmer på en lapp och släng den i en byrålåda. När du ser problemet konkret är det lättare att greppa, så ställ dig själv frågor som ” Vem kan hjälpa mig med det här? ” och ” Vad ska jag göra som nästa steg? ” Snacka med dig själv som en coach- vad skulle du ge dig själv för tips pm du såg dig själv utifrån?

 

Dag 2: Lär dig att bli glad för andra

Släpp jantelagen och satsa på att ge komplimanger istället för att gå omkring och vara avundsjuk på andra. Att unna någon något gör att du växer själv, du blir inte liten av en komplimang- tvärtom!

 

Dag 3: Fatta ett beslut som du skjutit upp

Kom ihåg att efter varje val finns det fortfarande möjlighet att välja hur du går vidare därifrån.

 

Dag 4: Släpp ditt kontrollbehov

Ord som ” perfekt ” och ” tillräckligt bra ” är grunden till utbrändhet, så stryk dem ur ditt voakbulär, bums! och om du tänker efter, är inte perfekta människor rätt trista och slätstrukna? Satsa på charm och en bra attityd istället, det är den typen av människor som andra gillar att ha omkring sig.

 

Dag 5: Visualisera dina mål

För hjärnan är det ingen skillnad mellan tanke och verklig upplevelse, så det bästa är att blunda och visualisera bilden. Ta vara på kapacieten av tankens kraft. Du är vad du tänker och du befinner dig där du har tänkt dig att vara.

 

Dag 6: Uppskatta det du har

Vi har en benägenhet att alltid räkna upp det vi inte kan, så börja med att lista 25 saker som du kan och som du har. Genom att lyfta blicken och granska dig själv och din utgångsposition, så kommer du upptäcka att du har så mycket mer än vad du tror.

 

Dag 7: Hitta mer egentid

Lägg in tid i din kalender för egentid, precis som när du planerar ett möte. Ingen har tid för egentid varje dag, men vet du att tisdagarna brukar vara tuffa på jobbet, avsätt ett par timmar på kvällen där du kan göra vad du känner för. Stäng av telefonen, fixa ett hemmaspa eller ta en joggingrunda. Du kommer att bli förvånad över hur mycket det ger att lägga in lite “tomrum”- utrymme för spontanitet. De bästa idéerna och energin kommer ofta då du gör totalt oplanerade saker.

Motion är ett effektivt sätt att koppla av hjärnan. Bild: Allover press

 

Malin Nylén, hälsoutvecklare- www.malinnylen.com