Personer som tränar seriöst lägger ofta upp en så kallad TRÄNINGSPLANERING som sträcker sig över året … Och precis som ett företag planerar sin budget för att skapa en balans mellan utgifter- och intäker – så är hälsan den största resursen för en motionär.  Det är viktigt att skapa en balans mellan prestation, mat och återhämtning. Likväl som vi planerar vår semester så måste vi planera vår vila från träningen. Allt vi gör skapar ett samband och i det holistiska tänket så innefattas såväl in- som utsida. Ditt yttre avslöjar din livsstil.

Varför inte från och med NU göra en PLAN FÖR DIN HY? Med tanke på det tempo som vi stressade storstadsmänniskor håller så slits vi även på utsidan. Det spelar ingen roll hur mycket vi försöker att dämpa den negativa effekten med concealer och foundation. Det är bara en väldigt kortsiktig lösning. Hyns kvalitet påverkas negativt av stresshormonet cortisol vilket bryter ner collagenet (proteinet) i hyn. Att stressa är det mest effektiva sättet om du vill bli rynkig i förtid. Precis som att vi bör lyssna på vår kropp och anpassa prestation efter hur vi mår så bör vi även analysera vår hys kondition. Och precis av samma anledning som du anlitar en personlig tränare, en personlig coach, en stressterapeut eller en samatalsterapeut för att få hjälp med din mentala- och fysiska hälsa så behöver du professionell vägledning av en utbildad hudterapuet för att få de rätta verktygen för att komma igång med din egenvård. Det finns tre avgörande huvudaktörer för en friskare hy: Du själv som rengör morgon- och kväll, din hudterapeut och dina vårdande produkter.

Nu får du som följer Sportguiden online en kostnadsfri konsultation plus 15 % på alla behandlingar och då du köper produkter på Skin Plan Institute. Uppge kod: SPGVIP för att erhålla rabatten. Läs mer HÄR.

Du hamnar i goda händer hos Therese Andreasson, 45 år, klinikchef på Skin Plan. Therese har gjort hudvård till sin livsuppgift. Therese har arbetat i hälso- och skönhetsbranschen i 25 år och hyllar den nya teknologin inom hudvård. "Nu kan du t.ex. tack vare Omorphia 20.0 skapa dig likvärdiga resultat med fettsugning fast utan kirurgiska ingrepp. Perfekt också för han/hon som tävlar i fitness/bygning för att bearbeta fettdepåer, celluliter och punktangripa vätskeansamlingar. Denna behandlingsform ger synliga resultat snabbt", säger Therese då Sportguiden söker upp henne för en intervju. SkinPlan Kliniken Östermalmsgatan 82 114 50 Stockholm Tel: 08-662 04 90 Öppetider: måndag – fredag 9.00 – 17.00